Izrādās, ka ir iespējams sagatavot lečo 30 minūtēs: labākā uzkoda ziemai

Lečo ir tradicionāls ungāru un austrumeiropiešu ēdiens, ko gatavo no paprikas, tomātiem, sīpoliem un dažreiz arī citiem dārzeņiem. To var pagatavot salīdzinoši ātri, saglabājot visas garšas nianses.

Katrai saimniecei ir sava iecienītākā recepte, kā pagatavot šo gardo uzkodu, kas patīk praktiski visiem. Tāpēc noskaidrosim, vai šo uzkodu var pagatavot tikai 30 minūtēs.

Garšvielas, kā piemēram, ķiploki, lauru lapas un pipari, papildina dārzeņu garšu un izceļ tās nianses. Lečo ir arī ļoti universāls – to var baudīt gan kā piedevu pie gaļas vai zivju ēdieniem, gan kā uzkodu vai pat pamatēdienu ar maizi. Sildošā un mājīgā garša padara lečo par neatņemamu rudens un ziemas ēdienu, kas rada siltuma un komforta sajūtu.

Linda Zuhere, pavāre ar vairāku desmitu garu stāžu un pieredzi, atklāja savu īpašo recepti, kā pagatavot gardu lečo tikai 30 minūtēs.

 Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās

Lečo pagatavošanas gaita

Vispirms tomātus kārtīgi nosusina un nomazgā. Tam sekojoši tīrus tomātus sagriež uz pusēm vai ceturtdaļām un sasmalcina caur gaļas mašīnu vai sasmalcina ar blenderi, bet pēc tam vēlreiz izspiež caur sietu. Gatavo tomātu biezeni ielej metāla katliņā.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment